Ramūno Čižo alaus darykla ir senovinių alaus gamybos įrankių ekspozicija
Žiūrėti žemėlapyje
Požymiai
- Edukacijos ir amatai
- Edukacijos/Ekskursijos
- Mokamas
- Visus metus
Ramūnas Čižas - kulinarinio paveldo puoselėtojas Zarasų krašte. Jis jau ketvirtas aludaris giminėje, gaminantis alų, kurio receptūra iš kartos į kartą perduodama nuo 1863 metų. Lankytojai supažindinami su alaus gamybos eiga nuo miežio grūdo paruošimo iki galutinio produkto, ekspozicijos patalpose vyksta alaus degustacija, čia taip pat įrengta senovinių alaus gamybos įrankių ekspozicija, kurioje eksponuojami Broniui Čižui priklausę alaus gamybos įnagiai bei naudoti daiktai.
Vasaros metu galima paragauti stirnienos, elnienos, šernienos, bebro, ir laukinių paukščių. Maistas ruošiamas pagal tikrus senovinius lietuviškus receptus.